Skip to main content
ekthesiako-periptero-new-balance-marathwnios-2019

01.

Πατητή τσιμεντοκονία σε ξύλινα πάνελ.

02.

Δάπεδο Laminate.

03.

Μεταλλικός σκελετός για αντιστήριξη και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων.

04.

Lightbox με flex banner και αυτοκόλλητο ψηφιακής εκτύπωσης 4χρωμίας backlit.

05.

Κατασκευή ξύλινων επίπλων για προώθηση προϊόντων και καναπέ για δοκιμή υποδημάτων.

06.

Μεταλλική κατασκευη με εσωτερικό φωτισμό και όψη plexiglass με αυτοκόλλητο backlit.

07.

Φωτιστικό σώμα plexiglas κατα μήκος του εκθεσιακού περιπτέρου με αυτοκόλλητο ψηφιακής εκτύπωσης.

08.

Προβολείς led συγκεντρωτικού φωτισμού.

09.

Αυτοκόλλητο ψηφιακής εκτύπωσης 4χρωμίας.

10.

Ξύλινα πάνελ με πατητή τσιμεντοκονία και σύστημα ανάρτησης τύπου dexion σε ολόκληρη την δομή του εκθεσιακού περιπτέρου.

11.

Reception – Ταμείο.

ΕΚΘΕΣΙΑΚO ΠΕΡIΠΤΕΡΟ
NEW BALANCE
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2019

Πρόκειται για ένα υψηλής αισθητικής εκθεσιακό περίπτερο της εταιρείας New Balance με απαιτήσεις φυσικού καταστήματος για το οποίο η εταιρεία Bellos ανέλαβε τη μελέτη, το σχεδιασμό και την πλήρη υλοποίηση της κατασκευής. Το απαιτητικό αυτό έργο παραδόθηκε εγκαίρως και η συναρμολόγηση πραγματοποιήθηκε σε μόλις δύο ημέρες.

ΔΟΜΗ

Η δομή του εκθεσιακού περιπτέρου αποτελείται από κρυφό ξύλινο εσωσκλετό ο οποίος έχει επενδυθεί με υψηλής αντοχής ξύλο κόντρα πλακέ θαλάσσης και επικάλυψη πατητής τσιμεντοκονίας. Για την ανάρτηση των ραφιών έχουν χρησιμοποιηθεί κάθετες επιτοίχιες ράγες στήριξης κατά μήκος της Δομής του περιπτέρου ισομετρικά τοποθετημένες. Συμπληρωματικά με τον ξύλινο κρυφό σκελετό, έχει κατασκευαστεί μαύρος εξωσκελετός που έχει δομικό ρόλο αλλά και διακοσμητικό καθότι φέρει αόρατες συνδέσεις και κρυφές βίδες προσδίδοντας στον εκθεσιακό χώρο minimal αισθητική. Αποτελεί δε τον αγωγό μέσου του οποίου φέρονται οι καλωδιώσεις σε όλα τα σημεία του περιπτέρου χωρίς να είναι ορατά.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Η κατασκευή περιλαμβάνει μια επιβλητική φωτιζόμενη πύλη εισόδου με φωτεινό έντονο κόκκινο χρώμα που υποδέχεται τον επισκέπτη. Εκατέρωθεν της κεντρικής πύλης, δύο επιβλητικά lightbox με ψηφιακή εκτύπωση 4χρωμίας υψηλής ανάλυσης δίνουν το στίγμα της εταιρείας πριν την είσοδο στο εκθεσιακό περίπτερο. Περιμετρικά στον χώρο έχει τοποθετηθεί ένα γραμμικό φωτιστικό σώμα στο οποίο εναλλάσσεται το χαρακτηριστικό λογότυπο της εταιρείας με τις ενδείξεις σήμανσης των δοκιμαστηρίων και του ταμείου. Στο κέντρο του περιπτέρου δεσπόζει μια ξύλινη κατασκευή καθισμάτων ώστε ο επισκέπτης να έχει την δυνατότητα να δοκιμάσει με άνεση τα υποδήματα. Στο ταμείο έχει προβλεφθεί η κατασκευή ερμαρίου αποθήκευσης ώστε ο χώρος να παραμένει πάντα τακτοποιημένος. Στη πίσω όψη του ταμείου τοποθετήσαμε inox επιγραφή με το λογότυπο NB, για την κατασκευή της οποίας χρησιμοποιήθηκε CNC Laser για μέγιστη ακρίβεια ώστε να επιτευχθεί άψογο φινίρισμα στην ποιότητα κοπής. Στην κατασκευή προβλέφθηκε και κρυφός αποθηκευτικός χώρος με ράφια τύπου dexion προκειμένου το εκθεσιακό περίπτερο να έχει την λειτουργικότητα κανονικού καταστήματος. Το δάπεδο λειτουργεί σαν υποστηρικτικό φόντο για όλες τις δομές που περιλαμβάνονται στο σύνολο της κατασκευής.

ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Η ανάδειξη ενός έργου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα φωτισμού. Έχουν επιλεγεί φωτεινές πηγές σποτ θερμού χρώματος για την ανάδειξη των προϊόντων της εταιρείας καθώς επίσης και κρυφών φωτεινών πηγών led ψυχρού χρώματος ώστε να τονιστούν σωστά χρωματικά οι ψηφιακές εκτυπώσεις και οι κατασκευές εντός του εκθεσιακού χώρου. Οι ειδικές μεταλλικές ράγες με τα σποτ έχοντας μίνιμαλ σχεδιασμό και το κατάλληλο ύψος αναδυκνείουν με τον καλύτερο τρόπο τα στοιχεία μέσα στον χώρο. Όλες οι φωτεινές πηγές λειτουργούν συνδυαστικά και αθροιστικά προσδίδουν στον χώρο την αίσθηση του οικείου περιβάλλοντος.

ΥΛΙΚΑ

Επιστρατεύτηκε πληθώρα υλικών υψηλής ποιότητας όπως ξύλο, μέταλλο, plexiglass, pvc, αυτοκόλλητο – ύφασμα, τα οποία κατόπιν κατάλληλης επεξεργασίας βάσει σύγχρονων τεχνολογιών κατασκευής και συναρμολόγησης συνδυάστηκαν αρμονικά για ένα άρτιο οπτικό-υλικό-τεχνικό αποτέλεσμα.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Για την κατασκευή του περιπτέρου, εργάστηκε το άρτια εξιδανικευμένο προσωπικό της εταιρείας Bellos και χρησιμοποιήθηκαν ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ αιχμής αντίστοιχες εκείνων που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή φυσικών καταστημάτων με πλήρη οργάνωση.