Skip to main content
Κατασκευή σημάνσεων ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

01.

Φωτειζόμενα γράμματα τύπου backlit.

02.

Φωτειζόμενες γραμμές, οι δύο μαύρες είναι τύπου backlit και η κόκκινη είναι τύπου frontlit.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΣΗΜΑΝΣΕΩΝ
ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 έχει παρουσία στον χώρο της Επαγγελματικής Κατάρτισης από το 1971 και λειτουργεί σε 5 πόλεις (Θεσσαλονίκη- Ιωάννινα – Πάτρα – Καλαμάτα – Χανιά) με χιλιάδες ενεργούς σπουδαστές και αποφοίτους και εκατοντάδες εκπαιδευτές και διοικητικά στελέχη. Είναι ο πιο σύγχρονος Εκπαιδευτικός Όμιλος με προσήλωση στις μοντέρνες κτιριακές εγκαταστάσεις και στη συνεχή ανανέωση του εργαστηριακού περιβάλλοντος για τη βέλτιστη κατάρτιση με όρους υποδομών του σήμερα. Με βάση τα παραπάνω το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 επιλέγει πάντα τους πιο τεχνικά καταρτισμένους και έμπειρους, σε ποικιλία εφαρμογών, εξωτερικούς συνεργάτες που μοιράζονται μαζί του την ανησυχία και ανάγκη για συνεχή τεχνική και τεχνολογική αναβάθμιση υψηλού κύρους. Πρόκειται για υπερσύγχρονα εκπαιδευτήρια υψηλής αισθητικής για τα οποία η εταιρεία Bellos ανέλαβε τη μελέτη και την υλοποίηση της κατασκευής. Για την επένδυση των επιφανειών του έργου χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εκτυπώσεων και πληθώρα πρώτων υλών κορυφαίας ποιότητας! Άλλωστε, η ποιότητα στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι αδιαπραγμάτευτη και επιλέγουν πάντα τους καλύτερους συνεργάτες στην αγορά.

ΔΟΜΗ

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι εξαιρετικής αισθητικής χώροι οπού στεγάζονται άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας, υπερσύγχρονα αμφιθέατρα, reception, γραφεία συνεδριάσεων καθώς και υπέρκομψοι χώροι υποδοχής. Στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 η αισθητική συναντά τη λειτουργικότητα με την υπογραφή της εταιρίας Bellos!

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Στα εκπαιδευτήρια έχουν τοποθετηθεί εξωτερικά επιβλητικά γραμμικά φωτεινά στοιχεία που σχηματίζουν το λογότυπο Δ σε διάσταση 6 μέτρων. Στην κεντρική είσοδο δεσπόζουν φωτεινά γράμματα κρυφού φωτισμού τύπου backlit και τύπου frontlit, ενώ lightbox με ψηφιακή εκτύπωση 4χρωμίας υψηλής ανάλυσης δίνουν το στίγμα των εκπαιδευτηρίων. Στύλοι με σημαίες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 έχουν επίσης τοποθετηθεί στρατηγικά σε είσοδο μίας εκ των κτιριακών εγκαταστάσεων, ενώ σε άλλη ΔΟΜΗ έχει τοποθετηθεί εξωτερικός πυλώνας με βάση από λαμαρίνα κομμένη σε laser με φωτεινά ανάγλυφα γράμματα και καπάκι plexiglass με λογότυπο neon που αιωρείται! Εξωτερικά επίσης έχει τοποθετηθεί μεταλλικό πλαίσιο με βυνιλικό μουσαμά ψηφιακής εκτύπωσης διαστάσεων 10 επί 5 μέτρα, καθώς και κάθετα banner καθ’ ύψος του κτιρίου 15 μέτρων όπου εναλλάσσεται το χαρακτηριστικό λογότυπο με διάφορα μηνύματα. Εσωτερικά, έχει προβλεφθεί πλήρης σήμανση των χώρων και έχουν επιστρατευθεί κοπτικά αυτοκόλλητα βινυλίου directional με το χαρακτηριστικό Δ σε ρόλο βέλους κατεύθυνσης. Οι αίθουσες έχουν χαρακτηρισθεί με συνδυασμό αλφαβητικής και αριθμητικής σήμανσης, ενώ οι τοίχοι εσωτερικά φέρουν διακοσμητικά κοπτικά βυνιλικά αυτοκόλλητα με λεκτικά ή γεωμετρικά σχήματα ή θεματικές εικόνες που χαρακτηρίζουν το αντικείμενο διδασκαλίας και εκτείνονται σε συνολική επιφάνεια άνω των 1000 τετραγωνικών μέτρων. Σε άλλους τοίχους έχουν τοποθετηθεί αυτοκόλλητα κομμένα σε λωρίδες από χαρακτικό μηχάνημα κοπής υψηλής ακρίβειας αλλά και αυτοκόλλητα ψηφιακής εκτύπωσης (φωτοταπετσαρίες) που καλύπτουν επιφάνειες εμβαδού άνω των 1500 τετραγωνικών μέτρων!!! Κάποιοι τοίχοι έχουν μετατραπεί σε μαγνητικές επιφάνειες όπου χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Τα γυάλινα τμήματα των εγκαταστάσεων έχουν επενδυθεί με αυτοκόλλητα αμμοβολής κομμένα σε συγκεκριμένο μοτίβο που παραπέμπει στο λογότυπο της σχολής, από χαρακτικό μηχάνημα κοπής υψηλής ακρίβειας όπου επιτρέπουν τη διέλευση φωτός. Τη σύγχρονη αισθητική συμπληρώνουν επιτοίχια γραμμικά φωτιστικά led κόκκινου και λευκού χρώματος σε ευθεία διάταξη ή σχηματισμό Δ καθώς και χρηστικά αντικείμενα όπως το plexiglass αναλόγιο που κατασκεύασε η εταιρεία bellos.

ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Η ανάδειξη ενός έργου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα φωτισμού. Έχουν επιλεγεί φωτεινές πηγές led day light όπου το έντονο κόκκινο χρώμα δημιουργεί χρωματική αντίθεση με το λευκό. Η χρησιμοποίηση συγκεκριμένων χρωμάτων στο φωτισμό συνθέτει ένα ενιαίο σύνολο χωρίς όμως να είναι επαναλαμβανόμενο χάρη στη διαφορετική διάταξη των γραμμικών φωτιστικών. Γενικά στο έργο, έχουν τοποθετηθεί στρατηγικά διάφορα φωτεινά στοιχεία ώστε να αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο οι εκτυπώσεις και οι κατασκευές με τα αψεγάδιαστα φινιρίσματα της εταιρείας BELLOS, μέσα στο χώρο δίνοντας μια δυναμική αίσθηση στον φοιτητή ή στον επισκέπτη.

ΥΛΙΚΑ

Επιστρατεύτηκε πληθώρα υλικών κορυφαίας ποιότητας όπως μέταλλο, plexiglass, pvc, αυτοκόλλητο – ύφασμα, αυτοκόλλητος μαγνήτης, αυτοκόλλητο αμμοβολής, αυτοκόλλητο βινύλιο, τα οποία κατόπιν κατάλληλης επεξεργασίας βάσει σύγχρονων τεχνολογιών κατασκευής και συναρμολόγησης συνδυάστηκαν αρμονικά για ένα άρτιο οπτικό-υλικό-τεχνικό αποτέλεσμα.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Για το έργο των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, εργάστηκε άρτια εξειδικευμένο προσωπικό και επιστρατεύθηκε ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός της εταιρείας Bellos. Χρησιμοποιήθηκαν συνδυαστικά CNC Laser και κοπτικό CNC router για μέγιστη ακρίβεια ώστε να επιτευχθεί άψογο φινίρισμα στην ποιότητα κοπής, CNC bender για τη διαμόρφωση των μεταλλικών γραμμάτων, υπερσύγχρονο laser welder για άψογο φινίρισμα στη συγκόλληση των γραμμάτων και σχημάτων, ψηφιακοί εκτυπωτές 4χρωμίας υψηλής ανάλυσης, μηχάνημα θερμής πλαστικοποίησης μεγάλων επιφανειών που εγγυώνται άριστες κατασκευές με αόρατες συνδεσμολογίες που προσδιορίζουν τους χώρους και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι τους.