Skip to main content
Κατασκευή σημάνσεων ξενοδοχείου Aegon στη Μύκονο

01.

Φωτειζόμενα γράμματα τύπου luminus με βαφή RAL.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΗΜΑΝΣΕΩΝ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ AEGON
ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

To ξενοδοχείο Aegon Mykonos είναι ένα καλλιτεχνικό συνονθύλευμα 2 κτιρίων κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής με 76 δωμάτια και σουίτες στην παραλία και τον λόφο του κόλπου Καλό Λιβάδι.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ

Πρόκειται για υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων, στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου, για το οποίο η εταιρεία Bellos ανάλαβε τη μελέτη του environmental signage, καθώς και τη κατασκευή υψηλής αισθητικής προϊόντων σήμανσης των κτιριακών εγκαταστάσεων, των δωματίων και του Beach Bar BLUE MARLIN στην πασίγνωστη παραλία. Για το έργο αυτό χρησιμοποιήθηκε πληθώρα πρώτων υλών κορυφαίας ποιότητας, βάσει των αυστηρών προδιαγραφών της Autograph Collection Hotels μέλος του Oμίλου MARRIOT. Εδώ η ποιότητα είναι αδιαπραγμάτευτη και επιλέγονται πάντα οι καλύτεροι συνεργάτες στην αγορά.

ΔΟΜΗ

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του AEGON είναι εξαιρετικής αισθητικής χώροι οπού στεγάζονται σουίτες, δωμάτια, reception, χώροι υποδοχής, meeting rooms, εστιατόρια, γυμναστήρια, πισίνες, πάρκινγκ, παράλια, beach bar και εστιατόριο παραλίας. Ο κοινός παρονομαστής όλων των εγκαταστάσεων είναι η αέρινη αισθητική από τη διακόσμηση μέχρι τη σήμανση που υλοποιήθηκε με την υπογραφή της εταιρίας Bellos!

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Στην κεντρική είσοδο των κτιριακών εγκαταστάσεων έχουν τοποθετηθεί επιβλητικά φωτεινά γράμματα τύπου luminous με κρυφή καλωδίωση και dimmer ελέγχου έντασης φωτισμού, που ενσωματώνονται άρτια στον περιβάλλοντα χώρο και υπογραμμίζουν την αίγλη του χώρου. Στην είσοδο για το BLUE MARLΙN beach bar δεσπόζουν μεταλλικά γράμματα laser cut με αόρατες κολλήσεις σε χρώματα RAL που εναρμονίζονται τέλεια στο χώρο της παραλίας. Τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, έχει προβλεφθεί πλήρης σήμανση των χώρων με εικονογράμματα από μαύρο ματ plexiglass καθώς και αριθμητική σήμανση των δωματίων, ενώ τα γυάλινα τμήματα των εγκαταστάσεων έχουν επενδυθεί με αυτοκόλλητα αμμοβολής κομμένα σε οριζόντιες λωρίδες που επιτρέπουν τη διέλευση φωτός και φέρουν το χαρακτηριστικό λογότυπο AEGON. Εσωτερικά στα δωμάτια έχουν τοποθετηθεί εντυπωσιακά διαχωριστικά κρύσταλλα με απευθείας ψηφιακές εκτυπώσεις που οριοθετούν το μπάνιο και κοσμούν τα δωμάτια, όπου εκτύπωσε η εταιρεία Βellos.

ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Η ανάδειξη ενός έργου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα φωτισμού. Έχουν επιλεγεί φωτεινές πηγές θερμού φωτισμού ώστε να δημιουργείται μία αίσθηση φιλοξενίας και χαλάρωσης στον επισκέπτη. Στο έργο, έχουν τοποθετηθεί στρατηγικά τα φωτεινά στοιχεία ώστε να αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο οι κατασκευές και τα αψεγάδιαστα φινιρίσματα της εταιρείας BELLOS.

ΥΛΙΚΑ

Επιστρατεύτηκε πληθώρα υλικών κορυφαίας ποιότητας όπως μέταλλο, plexiglass, αυτοκόλλητα αμμοβολής, τα οποία κατόπιν κατάλληλης επεξεργασίας βάσει σύγχρονων τεχνολογιών κατασκευής και συναρμολόγησης συνδυάστηκαν αρμονικά για ένα άρτιο οπτικό-υλικό-τεχνικό αποτέλεσμα.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Για την κατασκευή και την τοποθέτηση, εργάστηκε το άρτια εξειδικευμένο προσωπικό και επιστρατεύθηκε ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός της εταιρείας Bellos. Χρησιμοποιήθηκαν συνδυαστικά CNC Laser και για μέγιστη ακρίβεια ώστε να επιτευχθεί άψογο φινίρισμα στην ποιότητα κοπής, CNC bender για τη διαμόρφωση των μεταλλικών γραμμάτων και υπερσύγχρονο laser welder για αόρατη συγκόληση γραμμάτων. Οι απευθείας εκτυπώσεις στα κρύσταλλα που κοσμούν τα δωμάτια έγιναν με ψηφιακό επίπεδο εκτυπωτή 4χρωμίας UV υψηλής ανάλυσης ενώ τα αυτοκόλλητα αμμοβολής χρησιμοποιήθηκε χαρακτικό μηχάνημα κοπής υψηλής ακρίβειας για τέλειο αποτέλεσμα.