Skip to main content
Κατασκευή σημάνσεων Adidas Runbase

01.

Αυτοκόλλητο ψηφιακής εκτύπωσης 4χρωμίας τοποθετημένο στον τοίχο και μεταλλική κατασκευή με πλέγμα βαμμένη μαύρη τοποθεημένη σε απόσταση 5cm από τον τοίχο. Ταυτόχρονα έχουν τοποθετηθεί μεταλλικές βάσεις για την προβολή των υποδημάτων.

02.

Χάρτης εκτύπωση 4χρωμίας με μαγνητική επιφάνεια και επιφάνεια διάφανου πίνακα ωστε να υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης μαγνητικών pin και σημείωση με υγρή κιμωλία.

03.

Φωτεινή επιγραφή με etalbond και plexiglass 10mm γαλακτερό. Χρησιμοποιήθηκε φωτισμός rgb.

04.

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα με εκτύπωση 4χρωμίας με μαγνητική επιφάνεια ωστε να υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης μαγνητικών φύλλων κάθε ημέρας.

05.

TV.

06.

Αυτοκόλλητο ψηφιακής εκτύπωσης.

07.

Αυτοκόλλητο αμμοβολής κομμένο σε λωρίδες.

08.

Γράμματα από pvc 10mm λευκό.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΣΗΜΑΝΣΕΩΝ
ADIDAS RUNBASE

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό χώρο με μοναδικό design και αισθητική που είναι φτιαγμένος ειδικά για δρομείς. Όλος ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ έχει γίνει με γνώμονα το τρέξιμο και τα πάντα είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των runners. Δημιουργήσαμε ένα μοναδικό χώρο τον οποίο εγκαινίασε ο μεγαλύτερος δρομέας και δύο φορές ολυμπιονίκης, Haile Gebrselassie. Η πόλη που γέννησε τον αυθεντικό Μαραθώνιο, έχει πλέον αποκτήσει ένα Runbase κόσμημα με την συμβολή της εταιρείας BELLOS.

ΔΟΜΗ

Ο πολυχώρος Adidas Runbase αποτελείται από τέσσερις ορόφους και το υπόγειο όπου στεγάζονται χώροι άθλησης, αποδυτήρια, ντουζιέρες, reception, γραφεία συνεδριάσεων καθώς και εκθεσιακός χώρος προϊόντων της εταιρείας ADIDAS. Το βιομηχανικό στυλ συναντά το κλασσικό και ο χώρος μεταμορφώνεται σε running spot!

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Εξωτερικά του κτιρίου έχουν τοποθετηθεί ετερόφωτα μεταλλικά γράμματα με την επωνυμία και το λογότυπο της εταιρείας. Η κύρια είσοδος και τα παρακείμενα γυάλινα τμήματα του ισογείου φέρουν αυτοκόλλητα αμμοβολής κομμένα σε λωρίδες από χαρακτικό μηχάνημα κοπής υψηλής ακρίβειας όπου επιτρέπουν τη διέλευση φωτός μειώνοντας όμως την ορατότητα από την εξωτερική πλευρά του κτιρίου προς τα μέσα. Οι τοίχοι πίσω από τη μεταλλική διάτρητη κατασκευή έχουν επενδυθεί με φωτοταπετσαρίες ψηφιακής εκτύπωσης υψηλής ανάλυσης. Φωτεινή επιγραφή κυκλικού σχήματος – για την κατασκευή της οποία έχει χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά τεχνολογία CNC router και Laser ώστε να επιτευχθεί άψογο φινίρισμα στην ποιότητα κοπής – έχει τοποθετηθεί στα πλαϊνά της μίας εκ των δύο εισόδων. Aκριβώς από κάτω απλώνεται ένας χρηστικός μαγνητικός χάρτης για τον σχεδιασμό διαδρομών των runners. Συμπληρωματικά με τον χάρτη αναρτάται το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των runners σε μαγνητική επιφάνεια με εκτύπωση 4χρωμίας. Ενδείξεις σήμανσης έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του χώρου από γράμματα PVC ώστε να κατευθύνεται με ευκολία ο επισκέπτης. Στην ξύλινη κατασκευή έχουν τοποθετηθεί Laser cut plexiglass γράμματα RUNBASE που υπενθυμίζουν στον επισκέπτη τη φιλοσοφία του χώρου. Οι χαρακτηριστικές πλάγιες λωρίδες με δύο εναλλασσόμενα χρώματα που το ένα λειτουργεί σαν φόντο για το άλλο, αποτελούν το κύριο μοτίβο περιμετρικά της reception. Σε διάφορους τοίχους του κτιρίου καθώς και στα υπόγεια αποδυτήρια δεσπόζουν φωτοταπετσαρίες και επιτοίχια κοπτικά γράμματα καθώς και αυτοκόλλητα πάνω σε καθρέφτη. Παράλληλα με τη σκάλα τρέχει επίσης επιτοίχια cut out φωτοταπετσαρία. Φθάνοντας στον πάνω όροφο ο επισκέπτης συναντά μία υπερσύγχρονη αίθουσα συνεδριάσεων με ψηφιακές εκτυπώσεις υψηλής ανάλυσης σειριακά τοποθετημένες σε επικρεμάμενη κατασκευή. Ο συνδυασμός άριστων υλικών και η χρήση τεχνολογίας αιχμής της εταιρίας BELLOS έχει μετατρέψει το κτίριο αυτό σε ναό του τρεξίματος για την ADIDAS!

ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Η ανάδειξη ενός έργου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα φωτισμού. Στην κεντρική επιγραφή με το λογότυπο AR έχουν τοποθετηθεί κρυφές φωτεινές πηγές led RGB modules όπου αλλάζουν χρώμα με ειδικό remote controller ώστε σε κάθε event να προσαρμόζεται αναλόγως και ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ. Γενικά στο έργο, έχουν τοποθετηθεί στρατηγικά διάφορα φωτεινά στοιχεία ώστε να αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο οι εκτυπώσεις και οι κατασκευές με τα αψεγάδιαστα φινιρίσματα της εταιρείας BELLOS, μέσα στο χώρο δίνοντας μια industrial αίσθηση στον επισκέπτη.

ΥΛΙΚΑ

Επιστρατεύτηκε πληθώρα υλικών υψηλής ποιότητας όπως ξύλο, μέταλλο, plexiglass, pvc, αυτοκόλλητα τύπου αμμοβολής, τα οποία κατόπιν κατάλληλης επεξεργασίας βάσει σύγχρονων τεχνολογιών κατασκευής και συναρμολόγησης συνδυάστηκαν αρμονικά για ένα άρτιο οπτικό-υλικό-τεχνικό αποτέλεσμα.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Για τις ειδικές κατασκευές του project Adidas Runbase, εργάστηκε το άρτια εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας Bellos και χρησιμοποιήθηκαν ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ αιχμής ώστε οι κατασκευές αυτές να προσδιορίζουν τον πολυχώρο και να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του.