Skip to main content
Adidas event - Run For The Oceans

01.

Μεταλλικά βαρέλια με κοπτικά γράμματα βινυλίου.

02.

Μεταλλική κατασκευή με τεντωμένο mesh 4χρωμίας.

03.

Κατασκευή με λάμπες φθορισμού αναρτημένες με συρματόσχοινο σε σχήμα κύματος.

ADIDAS EVENT
RUN FOR THE OCEANS

Η Adidas και το Parley επένδυσαν το €1 εκατ. που συγκεντρώθηκε από το Run For The Oceans 2018 στην υποστήριξη του προγράμματος Parley Ocean School. Στόχος του προγράμματος η εκπαίδευση και κατάρτιση 100.000 νέων σε παράκτιες περιοχές, ώστε να αναλάβουν δράση για τη σωτηρία των ωκεανών από τα πλαστικά.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό event αφιερωμένο στην απορρύπανση των ωκεανών από το πλαστικό φορτίο, στην ευαισθητοποίηση για την κρίση που αντιμετωπίζουν οι ωκεανοί μας αλλά και στη εξεύρεση λύσης! Για το λόγο αυτό στήθηκε το Run for the Oceans running event στην παραλία Μπάτη του Φαλήρου και διαμορφώθηκε ο περιβάλλοντας χώρος από την εταιρεία Bellos με μοναδικό design και αισθητική, ώστε να υποδεχθεί τους συμμετέχοντες δρομείς. Όλος ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ έχει γίνει με γνώμονα την οικοπροστασία, το τρέξιμο και τα πάντα είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των runners. Στο επιτυχημένο event συμμετείχαν κορυφαίοι αθλητές, γνωστοί fans της Adidas αλλά και υποστηρικτές του Parley For The Oceans.

ΔΟΜΗ

Ο διαδραστικός χώρος του Adidas Run for the Oceans running event οροθετείται από μεταλλικά μαύρα βαρέλια στα οποία αναγράφεται το λογότυπο του event. Στην εσωτερική περίμετρο έχουν στρατηγικά τοποθετηθεί διάφορες κατασκευές αλλά και reception για την υποδοχή των runners. Εδώ η οικολογία συναντά το τρέξιμο και το design τη χρηστικότητα για την προστασία των ωκεανών!

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Περιμετρικά του χώρου του event έχουν τοποθετηθεί μεταλλικά μαύρα βαρέλια που φέρουν το λογότυπο του event σε κοπτικό βινύλιο. Εσωτερικά στο χώρο δεσπόζει μία τεράστια αψίδα, όπου σε υπάρχουσα μεταλλική κατασκευή του Δήμου προσαρμόστηκε μεταλλικό τελάρο με τεντωμένο διάτρητο μουσαμά ψηφιακής εκτύπωσης υψηλής ανάλυσης στα χρώματα του event. Ακριβώς κάτω από την αψίδα κατασκευάστηκε ξύλινο backdrop χρωματικά εναρμονισμένο με το event στο οποίο προσαρτήθηκε βυνιλικό αυτοκόλλητο από χαρακτικό μηχάνημα κοπής υψηλής ακρίβειας με το μότο Run for the Ocean. Το Backdrop καθώς βραδιάζει μετατρέπεται σε φωτεινή επιγραφή με κρυφούς προβολείς ενώ σειριακά τοποθετημένες επικρεμάμενες λάμπες φθορισμού σε σχήμα κύματος δημιουργούν μία άκρως εντυπωσιακή συνολική εικόνα! Παρακείμενα στο χώρο εκτείνονται σειριακά ανυποστήρικτες ξύλινες κορνίζες 2000mm Χ 1000mm από φυσική ξυλεία, οι οποίες φέρουν kappa mount με εκτύπωση διπλής όψης. Η ανάρτηση των θεματικών εκτυπώσεων έχει γίνει με ειδικό inox συρματόσχοινο ώστε να είναι αόρατη στο μάτι του επισκέπτη. Οι ψύκτες έχουν καλυφθεί εξ ολοκλήρου από ειδικά μεταλλικά κυλινδρικά κουτιά που φέρουν αυτοκόλλητα ψηφιακής εκτύπωσης υψηλής ανάλυσης. Η reception για την υποδοχή των runners είναι κυβικής Δομής από την οποία υψώνονται πολλαπλοί στύλοι με τριγωνική απόληξη 360Ο με το χαρακτηριστικό λογότυπο του event. Ο συνδυασμός άριστων υλικών και η χρήση τεχνολογίας αιχμής της εταιρίας BELLOS έχει μετατρέψει τον περιβάλλοντα χώρο σε Run For The Oceans Spot!

ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Η ανάδειξη ενός έργου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα φωτισμού. Το event διήρκεσε έως το βράδυ, οπότε ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ που χρησιμοποιήθηκε ήταν εντυπωσιακός με το Backdrop να μετατρέπεται σε φωτεινή επιγραφή με κρυφούς προβολείς και άνωθεν της επιγραφής τοποθετήθηκαν λάμπες φθορισμού σε σχήμα κύματος! Γενικά στο έργο, έχουν τοποθετηθεί στρατηγικά διάφορα φωτεινά στοιχεία ώστε να αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο οι εκτυπώσεις και οι κατασκευές με τα αψεγάδιαστα φινιρίσματα της εταιρείας BELLOS, μέσα στο χώρο δίνοντας μια το στίγμα του event στον επισκέπτη.

ΥΛΙΚΑ

Επιστρατεύτηκε πληθώρα υλικών υψηλής ποιότητας όπως ξύλο, μέταλλο, αυτοκόλλητα βυνιλικά και εκτύπωσης, τα οποία κατόπιν κατάλληλης επεξεργασίας βάσει σύγχρονων τεχνολογιών κατασκευής και συναρμολόγησης συνδυάστηκαν αρμονικά για ένα άρτιο οπτικό-υλικό-τεχνικό αποτέλεσμα.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Για τις ειδικές κατασκευές και την τοποθέτηση, εργάστηκε το άρτια εξειδικευμένο προσωπικό και επιστρατεύθηκε ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός της εταιρείας Bellos και χρησιμοποιήθηκαν ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ αιχμής ώστε το σύνολο των κατασκευών να προσδιορίζουν τον χώρο του event και να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του.