Skip to main content
ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ
ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ

Όσο σημαντική είναι η λειτουργικότητα ενός κτιρίου, εξίσου σημαντική είναι και η σήμανση που εφαρμόζεται σε αυτό. Είτε πρόκειται για επιβλητικές τρισδιάστατες κατασκευές ή για διακριτικά κοπτικά από αλουμίνιο, η σήμανση του δικού σας κτιρίου είναι το «πρόσωπο» του brand σας.

Όλα παίζουν ρόλο στο ποια εικόνα θέλετε να βγάλετε προς τα έξω. Τα υλικά, τα χρώματα, οι τεχνικές, ο φωτισμός, ο χώρος και η αισθητική λένε πολλά, τόσο για την εικόνα του brand σας, όσο και για την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών σας.

ΤΡΟΠΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Η σήμανση προσανατολισμού (wayfinding) βοηθά πελάτες και επισκέπτες να βρίσκουν το δρόμο τους εύκολα και άνετα. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η σήμανση θα πρέπει να είναι κατανοητή από όλους και να χρησιμοποιεί κοινούς κώδικες, κυρίως σε θέματα ασφάλειας, όπως στο πώς να φτάσει κανείς στην έξοδο κινδύνου ή πού βρίσκονται τα κλιμακοστάσια και η πυροσβεστική φωλιά.

Αν το κτίριο είναι πολυσύχναστο, όπως συμβαίνει σε δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, πανεπιστήμια ή μετρό, η σήμανση προσανατολισμού οφείλει να είναι ακριβής και σαφής, με χάρτες, σχεδιαγράμματα, σύμβολα και οδηγίες. Σε τέτοιους χώρους, ο κόσμος θέλει να νιώθει άνεση και ασφάλεια, να ξέρει πού βαδίζει και πώς θα φτάσει στον προορισμό του άμεσα.

Όταν πρόκειται για εταιρικά κτίρια, σχολές ή ξενοδοχεία, η εξειδικευμένη ομάδα της Bellos προχωρά ένα βήμα παραπέρα στον τομέα του wayfinding, ξεφεύγοντας από τα στενά όρια της κλασικής σήμανσης. Στην Bellos αναλαμβάνουμε όλα τα στάδια σχεδιασμού και κατασκευής: από το αρχικό concept και τη γραφιστική προσέγγιση, μέχρι τον συντονισμό της παραγωγής, τη συναρμολόγηση της κατασκευής και την εγκατάσταση.

Καθώς το wayfinding είναι ένας τομέας ιδιαίτερα απαιτητικός, οφείλει να είναι λειτουργικός, καλαίσθητος και να συμβαδίζει με την εικόνα και τις αξίες της δικής σας επιχείρησης. Στόχος μας, να δημιουργούμε πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις στους πελάτες και τους επισκέπτες της επιχείρησής σας, αλλά και στους ίδιους τους εργαζόμενους, παρέχοντας υψηλό αίσθημα ικανοποίησης.

Αν έχετε εσείς μια έτοιμη μελέτη σήμανσης, μπορούμε να αναλάβουμε μόνο το κομμάτι της κατασκευής και της εγκατάστασης, καθώς και να σας συμβουλέψουμε για το πώς θα μπορούσε το έργο να αποδώσει καλύτερα, σύμφωνα πάντα με την υψηλή τεχνογνωσία μας και τη μεγάλη εμπειρία μας.

ΣΤΑΔΙΟ_1

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ

Αρχικά ερχόμαστε σε επαφή μαζί σας για να συζητήσουμε τις αξίες της εταιρείας σας και όλα όσα θέλετε να επικοινωνήσετε προς τα έξω. Στη συνέχεια, ορίζουμε το budget του έργου, καθώς είναι καθοριστικής σημασίας για τις τεχνικές και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε.

ΣΤΑΔΙΟ_2

ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Κάνουμε επίβλεψη του χώρου και ερχόμαστε σε επαφή με τον αρμόδιο αρχιτέκτονα, για να συζητήσουμε ποιους χώρους θέλουμε να αναδείξουμε και πού θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε τις σημάνσεις. Καταγράφουμε τις ανάγκες που προκύπτουν και δίνουμε τις απαραίτητες προδιαγραφές στην κατασκευαστική μας ομάδα για να ξεκινήσει τη δική της μελέτη.

ΣΤΑΔΙΟ_3

ΠΡΩΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Ξεκινάμε τον σχεδιασμό και την οργάνωση του έργου, δημιουργώντας το πρώτο κατασκευαστικό σχέδιο, με βάση τις ανάγκες που έχουμε καταγράψει και με στόχο να πετύχουμε το μέγιστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

ΣΤΑΔΙΟ_4

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Έχοντας δημιουργήσει ένα πρώτο σχέδιο, επανερχόμαστε στο χώρο, για να δούμε αν όσα έχουμε σκεφτεί είναι λειτουργικά και μπορούν να εφαρμοστούν. Σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της παραγωγής, μελετάμε το σχέδιο για αλλαγές και βελτιώσεις.

ΣΤΑΔΙΟ_5

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΗΜΑΝΣΕΩΝ

Δημιουργούμε τον τελικό σχεδιασμό των σημάνσεων, με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και ακρίβεια, βάσει και της μελέτης που προηγήθηκε. Απεικονίζουμε το έργο σε 3D render, προκειμένου να κάνουμε πιο ξεκάθαρη την τελική μορφή που θα έχει η σήμανση, όταν εφαρμοστεί στον χώρο.

ΣΤΑΔΙΟ_6

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ & ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Προκειμένου να προχωρήσουμε στην παραγωγή, καταγράφουμε όλες τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου, ώστε να λάβουμε έγκριση και να συνεχίσουμε με τη δημιουργία του τελικού αρχείου παραγωγής.

ΣΤΑΔΙΟ_7

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ

Δημιουργούμε δείγματα της σήμανσης, σχετικά με τα υλικά, τον φωτισμό, τα χρώματα και τις τεχνικές που θα εφαρμόσουμε.

ΣΤΑΔΙΟ_8

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Με την κατάλληλη επεξεργασία, κατασκευάζουμε και συναρμολογούμε ένα άρτιο αποτέλεσμα, οπτικά και τεχνικά. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη σήμανση στους προεπιλεγμένους χώρους, με ασφάλεια, ακρίβεια και προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια.

ΣΤΑΔΙΟ_9

ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΩΡΟΥ

Επισκεπτόμαστε ξανά τον χώρο, για να δούμε με πιο καθαρή ματιά τι θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε ή να προχωρήσουμε σε μικρές διορθωτικές κινήσεις-fine tuning, όπου απαιτείται.

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι ποικίλα, από λαμαρίνα και αλουμίνιο, μέχρι Plexiglas, αυτοκόλλητο βινύλιο και ψηφιακές εκτυπώσεις. Αλλά και σε θέματα φωτισμού είμαστε οι ειδικοί, χρησιμοποιώντας τεχνικές που κάνουν τη διαφορά, όπως φωτιζόμενα γράμματα τύπου luminous ή φωτεινά γράμματα κρυφού φωτισμού τύπου backlit και frontlit.

Εμπιστευθείτε την Bellos για τη σήμανση του κτιρίου σας και την ανάδειξη του brand σας. Με υπευθυνότητα και αξιοπιστία, φροντίζουμε να αναδεικνύουμε την εξαιρετική αισθητική της εταιρείας σας σε κάθε χώρο, εσωτερικά και εξωτερικά, από γραφεία, αίθουσες συνεδριάσεων, reception και χώρους υποδοχής, μέχρι κεντρικές εισόδους, περιφράξεις και parking.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σας πολύ σύντομα.